Begeleidend werken met assistentie van dieren

Als samen doen en beleven, een uitnodiging is tot zelfkennis en zelfontplooïng.

Wat we doen


Beestig Eigen-Wijs wil een veilige plek bieden waar jongeren en (jong)volwassenen samen met de dieren tot rust kunnen komen, zichzelf mogen zijn en kunnen ontdekken, waardoor stevige fundamenten gelegd worden om hun weg in onze complexe maatschappij vol vertrouwen verder vorm te geven. 

 

De paarden, honden en schapen fungeren als een krachtige therapeutische spiegel en bieden, net als de natuur, kansen om in een veilige setting aan persoonlijke doelen te werken. Niet door te praten, maar vooral door te observeren, te verzorgen, te spelen, te leren en te ervaren wat een dier echt nodig heeft. Dit stimuleert innerlijke verandering en zelfinzicht. Respect voor iedere mens en dier zijn authentieke persoonlijkheid staat centraal in het groeiproces. 

 

Thema's waar de dieren spiegels toe lenen: sociale interacties en communicatie, structuur en veranderingen, zelfvertrouwen, emoties, groepsdynamiek, positief leiderschap, zelfbeeld,  ontspanning......


Omdat elkeen zijn noden verschillend zijn bieden we individuele begeleiding op maat aan , maar is er ook de mogelijkheid tot een zinvolle, eigenwijze dagbesteding. 


Individuele begeleiding op maat

Eigenwijze dagbesteding


  • Voor jongeren en (jong)volwassenen vanaf 12 jaar waarbij school, vrije tijd of werken (tijdelijk) niet lukt.
  • Een begeleide, zinvolle dagbesteding in de natuur, tussen de dieren.
  • Rust, zorgen voor de dieren en hun omgeving staan hierbij centraal. 
  • registratie VAPH als groenezorginitiatief is in aanvraag om de mogelijkheid te bieden om de  ondersteuning via het cash systeem van het persoonsvolgend budget te betalen. 


  • Voor jongeren en (jong)volwassenen vanaf 12 jaar die op zoek zijn naar 'hun' plekje in onze complexe maatschappij.
  • Samen doen, ervaren  en leren met de honden /paarden  in een veilige natuurlijke context om nieuwe vaardigheden te verwerven en aan persoonlijke doelen te werken.

 

Hoe we te werk gaan

    1. Neem contact op via het contactformulier 
    2. We plannen een gratis kennismakingsgesprek (1u) en bekijken samen of ons aanbod een antwoord kan bieden op jouw vraag en welke doelstellingen je wil bereiken.
    3. We maken kennis met de dieren en verkennen de locatie.
    4. Jij beslist of we samen op pad gaan.
    5. Indien gewenst werken we samen met de context of andere betrokken hulpverlening.
    6. Na een 5-tal sessies evalueren we het traject. 
Privacy beleid

OK